נטילת ידים לאוכל לאחר שרותים. איחוד?

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 31/03/14 22:45 כט באדר ב'

שאלה

האם אותה נטילת ידיים 6 פעמים אחרי שרותים, יכולה להחשב במקביל גם עבור נטילת ידיים לאכילת פת?

תשובה

שלום.
אין צורך ליטול ידיים 6 פעמים אחרי שירותים, ואין צורך ליטול ידיים 6 פעמים לפני אכילת לחם. נטילת ידיים 6 פעמים מיוחדת לקימה בבוקר (ובעוד כמה נסיבות)
אחרי יציאה משרותים "מספיק" לרחוץ ידים, אפשר גם במים זורמים מן הברז.
לפני אכילת לחם יש ליטול ידיים מכלי, שפיכה אחת על כל יד, שהמים יגיעו עד שורש כף היד, ויש המקפידים ליטול פעמיים על כל יד.