נטילת ידיים

חדשות כיפה הרב מיכאל ברום 16/06/04 17:54 כז בסיון התשסד

שאלה

שלום כבוד הרב

היתי רוצה שתביר לי בבקשה אחת ולתמיד איך ומתי לנטול ידיים בבוקר ואני אסביר את השאלה

שאני קם אני נוטל ידיים דבר ראשון וישר אחרי זה אני עושה את צרכיי האם שסיימתי אני אומור שוב ליטול ידיים ולברך ורק אחר כך לברך על ברכת אשר יצר

ועוד שאלה קטנה, האם תמיד לאחר עשיית צרכים מברכים על נטילת ידיים

תודה מראש

תשובה

שלום רב:
א. למרות שנטלת ידיים מייד בוקר הרי יש ליטול שוב ידיים אחרי עשיית הצרכים ורק אז יש לברך "על נטילת ידיים" "ואשר יצר" ב. אין לברך משך היום "על נטילת ידיים אחר היציאה מן השרותים.
בכבוד רב: הרב ברום.