נטילת ידיים

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 05/10/11 21:09 ז בתשרי התשעב

שאלה

קודם כל לפני הכל כבוד הרב שתהיה לך שנה טובה ומוצלחת,וגמר חתימה טובה (-:

אני מנסה כמה שיותר להתחזק ויש לפני כמה שאלות ..

א) מזה ברכת " אשר יצא "

ב) מה מברכים בנטילת ידיים- ואיך נוטלים ידיים(ואיך משלבים את זה עם הסבון)

ג) האם מותר לנטול ידיים מתחת לברז בלי כלי?

ד) אם הכיור נמצא בשירותים ומקלחת מברכים בחוץ ?

תשובה

ברכת "אשר יצר את האדם בחכמה" היא הברכה שמברך יהודי כשיוצא מהשירותים. היא מופיעה בכל סידור , בד"כ במסגרת "ברכות השחר". (די בהתחילת הסידור)

מברכים "ברוך אתה ד' אלקינו מלך העולם, אשר קדשנו במצוותיו וציונו על נטילת ידם".
נטילת הידים בבקר- אחרי ההשכמה- היא כך- לוקח את הכלי בימינו, ממלא אותו במים, ומעביר ליד שמאל. שופך על ימין, ואח"כ על שמאל, וכך שלש פעמים. זה חייב להיות על כלי, ובסדר הזה, כי רק כך מסתלקת הרוח הרעה השורה על הידים בעקבות השינה.
לשטוף ידים עם סבון - אפשר אחרי הנטילה.

נטילת ידים אחרי יציאה משירותים במשך היום, יכולה להיות גם ללא כלי, ועם סבון.

נטילת ידים לפני אכילה - בכלי , אבל לא לסירוגין, אלא פעם או פעמיים על יד אחת ואז על היד השניה.

כשנוטלים ידים בחדר שירותים שיש בו גם מקלחת, אכן, מברכים בחוץ, כשמנגבים את הידים.