נטילת ידיים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 18/04/09 22:53 כד בניסן התשסט

שאלה

בס"ד

שבוע טוב לכבוד הרב

האם מותר לפני שנטלתי בבקר ידיים לתת נשיקה למזוזה?(האם מותר עם היד או רק אם הפה?)

וכשאני נטלתי ידיים בבקר נגעתי במישהי שעדיין לא נטלה ידיים,נגעתי בה ביד האם אני צריכה ליטול את ידי שנית?ואם אני נגעתי בחולצה שלה או בראש?

תשובה

שלום

אין לנשק המזוזה עם היד לפני נטילת ידיים (ע"פ גמ' בשבת קח).
אך לנשק עם הפה מותר, שהרי אין בעיה של נקיות או של רוח רעה, אך מחקרים מלמדים שבמזוזות ישנה הצטברות גדולה מאד של חיידקים, שכן נוגעים בהן הרבה, ואין שוטפים אותן. ולכן עדיף שלא לנשק עם הפה משום בריאות.

לגבי נטילה שניה אם נוגעת בך מישהי שלא נטלה, מעיקר הדין אין צורך (מהרש"ל), אך מידת חסידות ליטול שוב.

ובנגיה בשאר חלקי הגוף שלה, אפילו מידת חסידות אין בנטילה נוספת.

כל טוב