נוסעים לישיבת הכותל במוצאי פורים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 12/01/03 08:34 ט בשבט התשסג

שאלה

הרב עוזיאל אליהו שליט"א שלום.

אנו גרים בכפר סבא ורוצים לצאת לירושלים במוצאי חג פורים כדי לישמוע קריאת המגילה בישיבת הכותל האם נהיה חייבים במקרה כזה לעשות פעמיים את פורים.

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

אם אתם באים רק לקריאה ולא ישנים (לנים) בירושלים אתם לא מתחייבים בפורים של ירושלים .
ואם אתם ישנים (לנים) בירושלים וזורחת עליכם השמש בבוקר אז אתם חייבים גם בפורים של ירושלים מספק על כן יש לקיים את מצוות פורים של ירושלים בלי ברכה ואת תפילת על הניסים יש לומר באלוהי נצור ובהרחמן של ברכת המזון.

חג פורים שמח ומבדח,

עוזיאל

.