נוסחי אשכנז

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 10/07/02 20:28 א באב התשסב

שאלה

בס"ד

שלום וברכה.

אני אשכנזי שמנהג אבותיו להתפלל נוסח ספרד, ורציתי מדוע נוצר המצב של 2 נוסחי תפילה אשכנזיים שונים, ומדוע אחד מהם נקרא "ספרד".

בברכת כל טוב לרב

ולכל עם ישראל.

הערה: יתכן שהרב קיבל מאותה כתובת את שאלה זו מספר פעמים עקב תקלה אצלי, אני מתנצל על הטירחה אם אכן כך קרה.

תשובה

מנהג אשכז המקורי נוצר מארץ ישראל עבר לאיטליה ומשם לצרפת ולשאר מדינות אירופה, וגם הוא יסודו ע"פ הסוד. בתקופת הבעש"ט כשהחלה תנועת החסידות החסידים שינו את נוסח התפילה לנוסח הקרוב למנהג הספרדים שהוא לדעתם ע"פ קבלת האר"י. הנוסח קיבל את שמו בגלל הקירבה לנוסח הספרדי.

בברכה,

צבי קוסטינר