נדר

חדשות כיפה הרב חגי לונדין 03/05/13 21:07 כג באייר התשעג

שאלה

1. פעם שברתי משהו בבית וביקשתי מאלוהים שאמא שלי לא תכעס עליי ואני מבטיח לא לקלל. האם זה נקרא נדר?

2. פעם קרה לי משהו וביקשתי שהדבר הזה יעבור ובתמורה אני יעשה יותר מעשים טובים. האם זה גם נקרא נדר?

3. נדרתי נדר וביקשתי בו יותר מדבר אחד. האם כל הדברים שביקשתי יתקיימו?

תודה.

תשובה

שלום וברכה

1) זה לא נדר. נדר זה רק בניסוח מסוים או שעושים מעשה במשך 3 פעמים וכו'. מכל מקום ראוי לעמוד בהבטחה שהבטחת לעצמך
2) כנ"ל
3) לא הבנתי את השאלה. אם הכוונה היא שיש הבטחה מה' שאם קיימת את נדרך אז בקשותיך ימלאו, אז בתור נציגו הלא מוסמך אני יכול לומר לך שלא. אנו עושים כמיטב יכולתנו וה' עושה הטוב בעיניו. אחרי הכל אנו עובדים אצלו ולא הוא אצלנו.

בברכה חגי