נגיעה

חדשות כיפה הרב שי פירון 05/02/02 13:44 כג בשבט התשסב

שאלה

בס"ד

כבוד הרב,

אני מבינה את כל הלכות נגיעה אולם.

א. האם מותר לגעת במפורסם לשם תמונה הרי אין חשש שזה יגיע למשהו אחר הרי הוא מבוגר ממני מאוד מאוד והוא רואה המון מעריצות ומעריצים כל יום? אני שואלת את זה כדי להקדים תרופה למכה, כי אי"ה עוד שבועיים אני נוסעת לדודים שלי ושם אני אפגש עם כמה...

-תהילה

תשובה

ב"ה

תהילה,

לרגע לא הבנתי את שאלתך. דברת על תצלומים עם מפורסמים וחשבתי שאת מתכוונת לאנשי רוח, תלמידי חכמים, מנהיגים וכו'. רק בסוף השאלה הבנתי למה כוונתך...
בקיצור, עד שאת שואלת על הנגיעה בהם, הקדימי לשאול על עצם התצלומים ומה שהם מייצגים...

ולגופו של ענין - ש עוד ענין באיסור נגיעה והוא מצד דיני טומאה וטהרה. זה איסור קבוע שלא קשור במה שמתלווה למגע.
מעבר לכך, גם מצד איסור לא תקרב - יש לאסור.

סוף דבר - אסור לגעת בהם גם בעת צילום וראוי לא להצטלם איתם.

בברכה,

שי