נגיעה

חדשות כיפה הרב שי פירון 27/06/01 12:57 ו בתמוז התשסא

שאלה

היתה לי חניכה אתיופית והיא אמרה שאצלהם ענין הנגיעות הוא חלק מהתרבות והיות ואצלהם אסור בכלל להתחתן בין קרובי משפחה עד דור 7 בערך אז כל פעם שהם נפגשים כולם נותנים נשיקות וחיבוקים ואין אם זה שום בעיה. האם יש בעיה הלכתית עם ההסתכלות הזאת, ואם כן איך אפשר להסביר אותה לחניכה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה

אביגיל
ה' עימך!

ראשית, יישר כח על שאלתך. ניכר שאת משקיעה רבות החניכותייך וכל הכבוד על כך.
שנית, אינני רואה שיש מקום לחלק בין בנות אתיופיות לבנות אחרות, שהרי יש איסורים אובייקטיביים הנוגעים לדיני טומאה וטהרה. לדינים אלה אין שום קשר לסוג הקרבה ולאן שהיא יכולה להוביל.
אני מציע לך, לפתוח יחד עם חניכתך, את הסעיפים הרלוונטיים בקיצור שולחן ערוך מקור חיים, וללמוד את ההלכה כך שחניכתך תבין שאין היתר בדבר.
יחד עם זאת, חשוב להסביר זאת בעדינות ותוך כבוד רב למנהגי העדה האתיופית, אף שבטעות יסודם, כדי לא לפגוע בה.

בברכה,

שי

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן