נגיעה כשהמחזור החודשי מאחר

חדשות כיפה הרב דב ברקוביץ 20/08/08 19:52 יט באב התשסח

שאלה

שלום רב.

אשתי לקחה גלולות למניעת הריון על לפני זמן לא רב, ולאחרונה הפסיקה.

משום כך, המחזור החודשי הנוכחי שלה מאחר.

ביום שבו היא איתה אמורה היתה לקבל מחזור לא נגענו אחד בשניה - כרגיל.

השאלה היא האם עלינו להמשיך ולא לגעת, או שכעת ניתן לשוב ולגעת עד שיגיע המחזור המאחר.

תודה.

תשובה

שלום וברכה,

א. עליכם לבדוק בהוראות של הגלולות שאשתך לקחה מה כתוב לגבי הנקודה - כמה ימים אחר הפסקת לקיחת הגלולות יש חידוש המחזור. עד אותו יום אין לכם איסור* מאותו יום, בין אם המחזור חזר בין אם לא חזר -יש איסור.
ב. כאשר חוזר המחזור יש לחשוש לספירה הקבועה מלפני שהתחילה לקחת גלולות, ויש גם לחשוש מהמחזור החדש שמא תיקבע ווסת חדשה.
ברכה