נגיעה דרך בגד מפריד

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 06/02/02 16:21 כד בשבט התשסב

שאלה

שלום כבוד הרב

שמעתי ממישהו שענין איסור נגיעה הוא רק משום נדה, וכאשר משתמשים בבגד/בד חוצץ מותר לגעת אחד בשני.

אבקש את תגובתך ואם אפשר המורחבת.

בתודה מראש.

תשובה

חס ושלום.
על כגון זה הגמרא מספרת סיפור מדהים. במסכת שבת דף יג/א

"תני דבי אליהו מעשה בתלמיד אחד ששנה הרבה וקרא הרבה ושימש תלמידי חכמים הרבה ומת בחצי ימיו והיתה אשתו נוטלת תפיליו ומחזרתם בבתי כנסיות ובבתי מדרשות ואמרה להם כתיב בתורה כי הוא חייך ואורך ימיך בעלי ששנה הרבה ושימש תלמידי חכמים הרבה מפני מה מת בחצי ימיו? ולא היה אדם מחזירה דבר. פעם אחת נתארחתי אצלה והיתה מסיחה כל אותו מאורע ואמרתי לה: בתי בימי נדותך מה הוא אצלך? אמרה לי חס ושלום! אפילו באצבע קטנה לא נגע [בי]. בימי לבוניך (שבעה נקיים) מהו אצלך? אכל עמי ושתה עמי וישן עמי בקירוב בשר ולא עלתה דעתו על דבר אחר. ואמרתי לה: ברוך המקום שהרגו שלא נשא פנים לתורה שהרי אמרה תורה "ואל אשה בנדת טומאתה לא תקרב"
כי אתא רב דימי אמר: מטה חדא הואי.
במערבא אמרי אמר רב יצחק בר יוסף: סינר מפסיק בינו לבינה.

לפי רב יוסף הטעות של אותו תלמיד שמת היתה בכך שהוא חשב שאם יש סינר מפריד בינו לבינה הכל בסדר. - וזו היתה הטעות שהוא שילם עליה בחייו.

זה בדיוק הבגד מפריד ששאלת עליו.
לכן כתבתי - חס ושלום.