נגיעה בחניכים קטנים.

חדשות כיפה הרב שי פירון 06/01/02 10:15 כב בטבת התשסב

שאלה

לפני שלוש שבועות נכנסתי להדרכה בשבט נבטים מלבס. בישיבות צוות של הצוות שלנו כמובן שהחלטנו להימנע כמה שיותר מנגיעה בחניכים. אלא אם כן הם רבים או חייבים לדחוף אותם אז זה בסדר. אבל לא לגעת בהם סתם.

אבל אחרי שהתחלתי הבנתי שאני נורא מתקשה בזה. למשל, חניך שרואה אותי אז בא ולוחץ לי אתה היד או קופץ עלי או משהו כזה. הבעיה שאני לא יכולה להגיד לו, שמע אסור... הוא ישאל מה למה? וזה לא נושא שאומרים ככה על רגל אחת (עובדה שרק טוחנים את זה שוב ושוב כאן בשו"ת) בכל אופן, אסור אני לא מרגישה שאני יכולה להגיד, ותעזוב אותי אז הוא יכעס אלי.

בקיצור אני בבעיה!!!

אשמח אם תייצץ לי מה לעשות!!!

תשובה

ב"ה

עדי,

ברכת ה' עלייך!

א. אין לדעתי היתר לגעת בבנים בגיל אותו את מתארת. מבחינת ההלכה הגיל בו נמצאים חניכים בשבט נבטים הוא גיל בו יש להקפיד על כל האיסורים.

ב. בעיקר בימנו כשהבנים רואים טלויזיה ושאר מרעין בישין, ובגיל צעיר למדי הם מודעים לכל מה שלא היינו רוצים שיראו. לכן, קשה לראות אותם כקטנים ותמימים.

ג. לדעתי, את טועה במה שאת חושבת שאי אפשר להסביר לבנים את האיסור ומשמעויותיו. ניתן להסביר אותו בצורה מתאימה לגילם. עלייך לכנסם ולהסביר להם בצורה הפשוטה ביותר שעל פי ההלכה אסור לבנים לגעת בבנות וכן להיפך.
זאת ועוד - את יכולה להסביר להם בצורה הפשוטה ביותר שאת מקפידה על ההלכה ואת מבקשת שיכבדו אותך ויסייעו לך להקפיד על ההלכה.

בברכה,

שי