נגיעה בחילוניות

חדשות כיפה הרב שי פירון 31/12/02 21:00 כו בטבת התשסג

שאלה

שלום הרב

אני נמצא הרבה פעמים עם בנות חילוניות,במסגרות שונות.

וכידוע החילונים לא שומרים צניעות אז הן נוגעות בבנים.אני ניסיתי להסביר להן עניין זה אך הן לא הבינו ונעלבו, אחת אף אמרה:"מה אני חזיר שאסור לגעת בי???"

הן לא מבינת את העניין הזה-זאת אומרת שאין שם שום משהו מיני כי הן מנשקות גם בנים וגם בנות לשלום.

ואם אומר להן שאני "שומר נגיעה"הן יעלבו.

(אני אישית לא יוזם שום נגיעה)

מה עלי לעשות?(הסבר נוסף לא יעזור)

תשובה

ב"ה

שלומות,

עליך למנוע מצב בו מגיעים לנגיעה כגון ללכת דוקא בדקות הראשונות של המפגש עם ידיים בכיסים או לעמוד במרחק מה מהבנות וכו'. הכל יכול להעשות בחיוך ובנעימות.
ואם טוענים נגדך שאתה לא רגיש או מתנהג לא נכון ניתן לענות שלא כל מה שההלכה מצווה מובן וזהו ההבדל בין הגיון אנושי להגיון אלוקי.

בברכה,

שי