נגיעה בבן/בת זוג כדי להסב את תשומת ליבו

חדשות כיפה חברים מקשיבים 01/07/01 14:25 י בתמוז התשסא

שאלה

האם מותר לזוג שיוצא יחד להסב זה את תשומת ליבו של זו ולהפך, למשהו בעזרת מגע בחפץ בשרוול? (כשיש צורך כמובן, למשל כשאחד מהם עוצם עיניים בשעת ברכת המזון ויש צורך אמיתי לפנות אליו לרגע).

תשובה

מצד דיני צניעות, אין בעיה בהסבת תשומת לב בעזרת מגע חפץ בשרוול בשעת הצורך כאשר אין הדבר גורם לחיבה ולהרהור. (בדוגמא שהשתמשת, בברכת המזון, יש בעיה נוספת של הסח דעת המברך מהברכה, ובברכת המזון בפרט, שהיא מדאוריתא, החמירו חז"ל שיצטרך לברכה בישיבה באימה ( שו"ע סימן קפ"ג, ס"ט). על כן יש לחשוב היטב האם הצורך כל כך חשוב עד שיש מקום להסיח דעתו בעת הברכה).
כל טוב,
הרצל, חברים מקשיבים