נבואות שמתקיימות

חדשות כיפה הרב חגי לונדין 05/04/13 11:57 כה בניסן התשעג

שאלה

יש שתי נבואות ביחזקאל שאומרים שהיום הם מתקיימות אבל גם בנבואה ביחזקאל לו וגם בלז נראה כי הקב"ה הוא הפועל ואנחנו לא מצווים לעשות כפי שכתוב: כֹּה-אָמַר אֲדֹנָי יְהוִה, הִנֵּה אֲנִי פֹתֵחַ אֶת-קִבְרוֹתֵיכֶם וְהַעֲלֵיתִי אֶתְכֶם מִקִּבְרוֹתֵיכֶם, עַמִּי; וְהֵבֵאתִי אֶתְכֶם, אֶל-אַדְמַת יִשְׂרָאֵל. יג וִידַעְתֶּם, כִּי-אֲנִי יְהוָה: בְּפִתְחִי אֶת-קִבְרוֹתֵיכֶם, וּבְהַעֲלוֹתִי אֶתְכֶם מִקִּבְרוֹתֵיכֶם- -עַמִּי. יד וְנָתַתִּי רוּחִי בָכֶם וִחְיִיתֶם, וְהִנַּחְתִּי אֶתְכֶם עַל-אַדְמַתְכֶם; וִידַעְתֶּם כִּי-אֲנִי יְהוָה, דִּבַּרְתִּי וְעָשִׂיתִי- -נְאֻם-יְהוָהה כאילו הקב"ה הוא זה שמוליך אותנו וביחזקאל לווְ לָקַחְתִּי אֶתְכֶם מִן-הַגּוֹיִם, וְקִבַּצְתִּי אֶתְכֶם מִכָּל-הָאֲרָצוֹת; וְהֵבֵאתִי אֶתְכֶם, אֶל-אַדְמַתְכֶם.

תשובה

שלום וברכה

אני לא בטוח שהבנתי נכון את השאלה, אבל אם השאלה היא שמשמע מהפסוקים שה' הוא המקבץ את עם ישראל ולכן אנחנו לא צריכים להשתדל בעצמנו וכו' - אזי התשובה לדעתי היא שהפסוקים מתארים, כמ בכל פסוק, את הפעולה האלוקית אולם אנו נדרשים 'לפעול עם אל' כדברי חז"ל, כלומר להוציא אל הפועל את כוונתו של ה' על ידי מעשינו

בברכה חגי