נבואות הזעם

חדשות כיפה הרב אלישע פיקסלר 31/08/06 01:10 ז באלול התשסו

שאלה

שלום רב לרב המשיב! בתקופה האחרונה מציפות אותנות נבואות זעם שאומרים שהםמובאים מהתורה ומהנביאים וכו' על כך שאיראן תתקוף אותנו וכו'. הדברים מפחידים ונוראיים, האם יש בסיס לדבר הזה? האם יכול להיות שזה באמת גזירה ועונש שנכתב עלינו? אנא ענו לי במהרה! בברכת בריאות, שמחה, ישועות ונחמות

תשובה

שלום
אין לנו נביאים החיים עמנו ולכן אין יכולת לומר בצורה ודאית מה עלול לקרות במדויק. הכלל המופיע בתורה ידוע לנו שאם חוטאים אזי הקב"ה הולך עימנו בחמת קרי ומייסר אותנו ח"ו ואף על נבואות זעם בזמן הנביאים נאמר שאם ייטיבו מעשיהם ייטב ה' לנו ולכן עלינו לשפר מעשנו ביחוד בימי התשובה
בברכה
אלישע פיקסלר