מתנות אירוסין שבוטלו

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 02/10/02 13:15 כו בתשרי התשסג

שאלה

במידה ואחד מבני הזוג ביטל אירוסין בעבר, והתארס עם אחר. האם ראוי להשתמש במתנות אותם קיבל בפעם הראשונה? ואם בן הזוג אינו רוצה במתנות אלו, האם ראשי לכפות את דעתו? (גם אם מדובר במתנות יקרות ערך).

תשובה

בס"ד

הטוב ביותר להחזיר את המתנות למי שנתן אותם. וכך יעשה גם מי שכנגדו. כל המתנות ניתנו על דעת אירוסין וכשהן בטלו – בטלו גם המתנות.
אם נשארו המתנות בהסכמה והמאורס\ת השני\ה לא רוצה בהם – צודק\ת מאין כמותו. המתנות הללו מזכירות דברים שראוי כי ישכחו. אין שום חכמה בהשארתן. אין הן יקרות ערך יותר מהרגשות של בן הזוג שאיתו מקימים את הבית.
הערך של המתנות נמדד רק בערכים כלכלים
וערך הרגשות של האשה שאיתה מקימים בית - לא יסולה בפז.