מתי לברך ברכה אחרונה?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 17/09/02 15:28 יא בתשרי התשסג

שאלה

שלום,

אני לומדת הלכות ברכות- ויש לי מס' שאלות:

1. אם אני אוכלת משהו שיש בו פחות משיעור כזית, ועברו 10 דק' (יותר מכדי אכילת פרס), ואחריהן אני אוכלת עוד רבע שיעור, ושוב לאחר 10 דק'- עוד רבע שיעור- האם לא אתחייב בברכה?

2. בהמשך לשאלה 1: האם כל פעם אברך מחדש אם עברו 10 דק' בין אכילה לאכילה?

3. איך מעריכים את שיעור המאכל שאוכלים -אם הוא יותר מכזית: פירות כמו שזיף, תפוח, אפרסק, ענב - האם כל אחד מהם מחייב ברכה אחר אכילתו?

תודה רבה

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

אכתוב לך את התנאים ההכרחיים לברכה אחרונה.
1)אוכל-צריך 2 תנאים כדי לברך ברכה אחרונה:
*כמות-27 גרם.
*זמן-עד 4 דקות.
אם אחד מהתנאים לא מתקיים לא מברכים ברכה אחרונה.

2)משקה-צריך שוב 2 תנאים:
*כמות-86.4 גרם.
*זמן-בבת אחת או הבפסקה קצרה ביותר ל2 לגימות.
האשכנזים מברכים אפילו אחרי הפסקות מרובות.

עד מתי אפשר לברך?
ישאומרים עד 72 דקות.
יש אומרים עד 30 דקות.

בתאבון,

עוזיאל