משפחה

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 27/07/13 23:51 כ באב התשעג

שאלה

שבוע טוב כבוד הרב .

רציתי לשתף אותך קצת בהרגשתי והייתי שמחה אם תוכל לעזור לי.

ב"ה אחותי התחתנה לא מזמן, אני ממש שמחה עם זה והכל כי כ"כ חיכיתי לרגע הזה.

אני מרגישה שלאט לאט אני מתחילה קצת לא לאהוב אותה ואת בעלה, הם נראים לי קצת מעצבנים ורק בשלהם.

מה אוכל לעשות ?

אשמח לרעיון..

תודה ושבוע טוב ומבורך בע"ה!

תשובה

שלום וברכה,

חתונה הוא נקודת מפנה בחייה של הכלה כיוון שלמעשה היא מתנתקת ממשפחתה הקודמת ובונה משפחה חדשה. עד החתונה הכלה הייתה בבית הוריה יחד עם אחיה ואחיותיה וכעת היא עם בעלה החדש. לא מדובר רק בשינוי טכני אלא בשינוי מהותי במרכז החיים ותשומת הלב של הכלה.

משאלתך ניתן להבין שבעבר אהבת מאוד את אחותך ותשומת לבה היה נתון אליך וכעת היא ובעלה עסוקים בעצמם - דבר שמקשה על יחסיך עמם.

ראשית, יש להבין כי בתקופה הראשונה של הנישואין מירב האנרגיות מופנה פנימה לבניית הבית החדש. לכן, בשלב הראשוני נדרשת מהמשפחה הרחבה סבלנות ונתינת מרחב לבית החדש שנבנה. ניתן להניח כי בהמשך כאשר הזוג החדש ירגיש בנוח עם עצמו, הוא יוכל לפנות החוצה ולחדש את הקשרים עם הזולת.

שנית, כדאי לשבת עם אחותך ואולי אף עם בעלה ולהציף את התחושה הזו. ייתכן ועלייך להנמיך מעט את רף הציפיות אליו היית מורגלת בעבר אך עם תקשורת נכונה ניתן להגיע להבנה וליחסים תקינים.

בברכה,
אביאל