משפחה לא יהודית

חדשות כיפה הרב אמיתי אחיה 18/12/11 19:33 כב בכסלו התשעב

שאלה

בס"ד

שלום וברכה

באתי לארץ מארה"ב לפני יותר מ-10 שנים ובעקבות כך הוקסמתי מארץ ישראל ומהיהדות והחלטתי להתגייר כעבור זמן מה.

כיום אני חיה אורח חיים חרדי ואני נשואה לבחור ישיבה, בנוסף יש לנו שתי בנות מקסימות בנות 7 ו3.

לפני שבאתי לארץ והתגיירתי הייתי נשואה לגוי וממנו יש לי ילד שכיום הוא כבר נער גדול (בן 16) והוא חי עם אבא שלי בארה"ב.

בקרוב אבא שלי והבן שלי רוצים לבוא לבקר אותי מכיוון שלא התראנו כבר מספר שנים ואנחנו מתגעגעים מאוד אחד לשני.

למרות שאני נורא אוהבת אותם ומתגעגעת אליהם היית רוצה לדעת כיצד צריך לנהוג איתם לפי ההלכה מכיוון שהם ישארו בבייתי במשך שהותם כאן בארץ ולכן הייתי רוצה לשאול מספר שאלות:

1. האם יש בעייתיות בלינה של גויים בבית יהודי שומר מצוות?

2. האם אני צריכה לקנות לאבי ובני כלים נפרדים בזמן שהם פה או שמותר להם לאכול מהכלים הכשרים שלי? ומה לגבי בישול גויים? האם מותר להם לבשל בכלים שלי אוכל כשר?

3. איך צריך לנהוג עם גויים בשבת? מצד אחד לגוי אסור לשמור שבת אבל מצד שני זה יפריע לנו אם יחללו שבת בבית שלנו... מה כדאי לעשות בעניין זה?

4. האם יש בעיה שגוי ישתתף בקידוש ביום שישי וישתה מהיין?

5. מותר לי לנשק את אבא שלי אפילו שהוא לא יהודי?

6. מותר לי לנשק את הבן שלי אפילו שהוא לא יהודי?

7. האם מותר לי להיות לידם ללא כיסוי ראש?

8. האם יש בעיה של יחוד בינם לבין הבנות שלי?

אני מתנצלת מראש על השאלות המרובות אך הן מאוד חשובות לי לקראת ביקורם

בברכה

עדינה

תשובה

בס"ד

שלו' עדינה

באמת שאלות נכבדות, ומרשים לראות שמתכוננים נכון.
ראשית את צריכה לברר עם בעלך כמובן מה מקובל עליו.
שנית עלייך להכיןנכון גם את בתך בת ה7 במיוחד שאתם בחברה חרדית, גם לגבי עצמך אמנם אינני מכיר אותך אבל את צריכה לדאוג לכך שלא תהיה אינטימות כזו שתערער אותך למרות מסתבר שאת אוהבת אותם ובודאי אסור שיהיה חילול ה' שיראה כאילו העובדה שהתגיירת הופך אותך לאדם לא אנושי.
לגופם של דברים
1. אין בעיה ללא יהודי לשון אצל יהודי
2. אין בעיה ללא יהודי לאכול בכלים של יהודי.אמנם אסור לאכול את האוכל שהם בישלו. והכלי שבישלו בו אפילו אוכל כשר נטרף. אמנם יש בזה פרטים מרובים ככלל אין בעיה שיכינו קפה או תה. אינני יודע אם את נוהגת מנהגי האשכנזים או הספרדים לאשכנזים מותר לאכול בשולי גויים אם הם הדליקו את האש או העמידו את המאכל על האש.
3.הנחי אותם שלא יחללו שבת בביתך, זה לא נקרא שמירת שבת.
4. גוי יכול לשמוע קידוש ולשתות מן היין אך אין לשתות מן היין שהוא שתה ואין לו למגוע ביין שלכם.
5,6. את יכולה לנשק את אביך ואת בנך.
7. אסור לך להיות לידם ללא כיסוי ראש.
8. יש בעיה של יחוד
ה' אוהב את גרים וכשתנהלי את הדברים בצורה נכונה החוויה תהיה טובה.
בהצלחה