משמעות

חדשות כיפה הרב חגי לונדין 26/04/13 11:18 טז באייר התשעג

שאלה

דבר ראשון אני רוצה ממש להודות לכם על ההשקעות והמאמצים באתר הזה!! רציתי לשאול שאלה על משמעות, מה המשמעות שלנו בעולם? הקב"ה הביא אותנו לעולם הזה וכמובן שאם אני כבר פה אני צריכה כמה שיותר לנסות ולעשות טוב ולעזור לאנשים, אבל חשבתי על זה שכל זה לא כל כך משמעותי הרי אם הקב"ה לא היה יוצר אותי ואת כולם זה לא היה כ"כ שונה, פשוט לא היו נזקקים לעזרה ולא היה מי שיעזור הרי ה' ברא גם את הזקוק וגם את העוזר בשביל מה עשה את כל זה? ובכלל כל מה שאני יעשה, יום אחד אני ימות ואף אחד לא יזכור אותי אז מה בכלל עשיתי בעולם הזה??? מיליוני אנשים, העצמות שלהם קבורים ואף אחד לא זוכר אותם, מעשיהם, שמם... וגם לא הבנתי ה' יצר אותנו כי היה חסר לו? הרי הקב"ה מושלם ומי שמושלם לא יכול להיות חסר לו כלום! מה הוא תאוו למצוות שלנו זה לא יכול להיות! כל מה שאני עושה אני רואה בזה משמעות אבל לא מספיק לבריאת עולם שלם מלא באנשים! אולי אני לא עושה מספיק! אני מאמינה בקב"ה לכל דבר אז מסתבר שאני פשוט לא מבינה את המציאות נכון. אשמח אם תוכלו לעזור לי!

תשובה

שלום וברכה

לדעתי שי צורך לברר כאן מה הגדרת המושג 'אלוהים' על פי היהדות ואז השאלות נפתרות מאליהן. הבטי בסדרת השיעורם הזו ולדעתי זה ייתן לך קריאת כיוון
http://www.meirtv.co.il/site/archive_new.asp?cat_id=3742