משיכה חזקה

חדשות כיפה הרב אלישע פיקסלר 17/11/06 09:50 כו בחשון התשסז

שאלה

שלום לכבוד הרב

אני בחור ישיבה שכרגע משרת בצבא במסגרת ההסדר

מאז ומתמיד הייתה לי בעיה עם נשים , היתה לי משיכה חזקה יותר מהרגיל, שהובילה אותי למעשים שאני מתחרט עליהם כל רגע רגע.

ככל שהתבגרתי ניסיתי להלחם בזה יותר לפעמים הצלחתי ולפעמים לא, הדבר גרם להרגה תיסכולים גם בהיותי בישבה.

עכשיו שאני בצבא ב"ה אין לי זמן לחשוב על זה וכל השבוע אני תרוד ולחוץ והמחשבות האלו לא מציקות לי, וגם אין כ"כ בנות בבסיס, ב"ה!

אך הבעיה היא כשאני מגיעה הביתה ורואה אזרחים ובינהם גם בנות לא צנועות ואז הדחף הזה מתפרץ לי בצורה ממש חזקה וגורם לי להכנס לאתרים שאני ממש ממש לא רוצה, ותמיד אני בוכה על זה ומחליט שזו הפעם האחרונה אך עד הפעם הבאה שאני מגיעה הביתה אני שוכח מכל הסיפור ונופל בזה שוב ושוב.

שאלתי איך אני אמור להתמודד עם זה, באמת שאני לא יודע מה לעשות עם עצמי.

ועוד דבר, בהמלך הצבא היה לי מחשבות על נישואים עם משהי שכבר ירדו מהפרק, אך באותו זמן הראש שלי היה שקט מכל המחשבות הזנותיות האלו שפוקדות אותי כל פעם, אולי באמת הפתרון זה להתחתן?

אשמח לקבל את תשובת הרב במהרה.

תודה רבה!

תשובה

שלום
אכן מאבק ביצר אינו מאבק קל ויש בו עליות וירידות, כולנו מצווים בשמירת היצר וזהו סימן שאנו מסוגלים לכך שהרי ה' לא בא בטרוניה לבריותיו. על כן המשך להאבק, לשמור ו"שבע יפול צדיק וקם". אין ספק שחיי טהרה וקדושה עוזרים המאבק ויתכן ואתה בשל לנישואין, אך נישואין זה לא רק פתרון למאבק ביצר, אלא מכלול שיקולים. עצתי לך שבבית תהיה ליד מחשב רק בשעות ישינם עוד אנשים ערים בבית וכך ישמרו עליך.

בברכה
אלישע פיקסלר