משיח וגאולה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 03/08/09 14:16 יג באב התשסט

שאלה

שלום,

שמעתי כל מיני דברים

שהגאולה לא פשוטה, זה לא רק

בא משיח ויש בית מקדש וזהו

יש את משיח בן יוסף,יש את ארמילוס הרשע

שאני לא יודע איפה הוא נכנס לתמונה.

ובכלל לפי התיאורים רשום שארמילוס יהיה בגובה ענקי

ויהיה רחב כ-6 אמות ועקבותיו יהיו רקות יעני מפלצת

ובן יוסף, עוד צריך לבוא לפני דוד. ללכת להילחם בו

וללכת לליולאנוס קיסר להוציא ממנו את כלי המקדש

ואח''כ יש הספד, ואח''כ בן דוד יגיע עם כל הנביאים(משה,ישעיהו,חנוך,ירמיה וכו',עזרא-נחמיה וכו')

ויופיע נחשי אש עצומים בשמיים, והשם יוציא חמה מנרתיקה, בקיצר בלאגן אני אשמח ליישוב הדעת בנושא

וזה המקורות: http://benyehuda.org/zitron/messiah.html

תשובה

שלום וברכה,

ראשית שתי הקדמות:
1. הסיפור אליו שלחת קישור נכתב לפני כמאה שנה על ידי סופר יהודי שהתרחק מאד מתורה ומצוות. בודאי שלא נלמד ממנו אמונה וכד'.
2. הרמב"ם בהלכות מלכים מתייחס לנושא [כדאי לכך לקרוא שם] וכותב שאף אדם לא ידע איך יהיו הדברים עד שיהיו.

מתוך עיון בתשובות קודמות שלי בנושא תוכל להבין
1. יש שתי גישות יש לגבי בית המקדש והמשיח
א. ביאת המשיח קודמת לבנין בית המקדש – כך מובא ברמבם תחילת הלכות מלכים שמלך המשיח הוא יבנה את בית המקדש.
ב. יש לנו, כלל עם ישראל, מצווה לבנות את בית המקדש בלי להמתין לביאת המשיח.
2. לגבי שני משיח והריגת משיח בין יוסף – מי שמרחיב בנושא הוא הרב קוק זצ"ל ותוכל לעיין על כך במאמרי הראיה. החלוקה הזו מדברת על גאולת העם לפני החזרה בתשובה. זה מסתדר היטב עם נבואות הנחמה של הנביא יחזקאל וגם עם המציאות שאנו רואים לפיה קודם כל נבנתה מדינת ישראל [משיח בן יוסף] וכעת אנו מצפים לחזרה בתשובה, להחלפת לב האבן שלנו. לפי סדר זה ייתכן שמשיח בן יוסף אינו אדם מסוים אלא תקופה או הנהגה וייתכן שהחשש ממותו זה בעצם ביטול הישגיו כמו בהריסת גוש קטיף וכד'.
3. ברור שהגאולה לא פשוטה. גם אחרי ביאת המשיח ממשיכים לעבוד גם כלכלית וגם על המידות. עדיין יהיה לנו יצר הרע וכד' ובלשון הרמב"ם ההבדל היחידי שלא יהיה שעבוד מלכויות [=שאומות העולם לא יאבקו נגדנו, לא פיגועים ולא צריך צבא וכד']

בברכה
דוד לוי