שאלה
שלום לכבוד הרב,
רציתי לשאול את הרב בקשר למשחק הקלפים פוקר.
מדי פעם אנחנו (מספר חברים טובים) נוהגים להיפגש גם למשחק פוקר. מדובר בפעילות שהיא חברתית עבורינו ואנחנו לא באים שם להתעשר על גב חברינו, אלא פשוט מאד נהנים מהמשחק עצמו (בגלל שזה עם חברים ולא סתם אנשים זרים).
כדי לשחק את המשחק הזה, אנחנו משקיעים סכום התחלתי של 20 שקל ולפעמים עוד כמה עשרות שקלים בהתאם לרצונו האישי של כל אחד. זהו גם הסכום אותו הוא יכול להפסיד. כולנו אנשים עם תעסוקה כלשהי ואף אחד לא בא לשחק על מנת להתפרנס או לעשות השלמת הכנסה, אלא פשוט להנות.
רציתי לשאול את הרב האם יש בכך פעילות אסורה והאם עלי להפסיק להיפגש עם חברי למשחקי פוקר.
תודה!
תשובה
שלום.
בוודאי שמשחק שבו מישהו מרוויח כסף ומישהו מפסיד כסף איננו ראוי ואיננו טוב.
נכון, יש דרכים "לרכך" את הבעיה ההלכתית, אבל אינני חושב שהדרכים הללו מתאימות למשחק שאתם משחקים (אלא יותר מועילות למקרה של הגרלה, שכל משתתף קונה זכות להשתתף על ידי הוצאת הכסף מכיסו לפני קיום ההגרלה).
לדעתי, אין צורך להפסיק את הפגישות, אבל יש לשנות את כללי המשחק: במהלך הערב כל אחד רושם כמה כסף היה צריך לשים בקופה, ובסוף הערב- כל אחד לוקח את מה שהוציא מכיסו.
דברי תורה לפרשת השבוע
החלק הכי טוב בשולחן השבת שלכם: רעיונות קצרים, עמוקים ונגישים על פרשת השבוע היישר לתיבת המייל שלכם