משחק בחול בשבת

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 19/05/13 12:57 י בסיון התשעג

שאלה

שלום,

הילדים שלנו בני עוד מעט 4 ו- 5. מאוד פעילים (אחד בעל בעית וויסות וקשיי קשב וריכוז). אנו מרגישים כי הרבה פעילויות אשר הם נוהגים לעשות ביום יום 'נמנעות' מהם בשבת ומנסים למצוא חלופות. רצינו לשול לגבי משחק בחול- אנו גרים ביישוב ויש שטחים 'פתוחים'/ מגרש משחקים עם חול. האם להעיר על משחק/ טיפוס בחול, משחק באבן/ עצים

זריקת 'קובבות'? לומר שאסור לחפור וכו' או לחכות לגיל מאוחר יותר?

תודה

יעל

תשובה

בס״ד

שלום וברכה

אם הילדים מבין את משמעות השבת, יש להעיר שאז חל דין חינוך. אם לא אז אין צורך להעיר. כמובן שעדיף להציע להם אלטרנטיבה.

כל טוב

הרב אביע״ד סנדרס