משחקי קוביות

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 16/10/16 09:53 יד בתשרי התשעז

שאלה

שלום, רציתי לשאול אם מותר לשחק משחקי קוביות בשבת?

תשובה

לשואלת שלום
השבת היא מתנה נפלאה שניתנה לנו מאת הבורא יתברך. יום אחד בכל שבוע בוא אנחנו מניחים ליממה שלמה את עיסוקינו התובעניים, ומתעלים ליום שכולו מנוחה וקדושה. הבן איש חי כתב בשם המקובלים: שעת לימוד בשבת שקולה כנגד אלף שעות בימי החול.
על כן עדיף למלא את היום הנשגב הזה בתוכן רוחני ומשפחתי.
יש לחנך את הקטנים להרבות בלימוד תורה בשבת, ונכון להתקדם איתם ולמעט במשחקים לעומת ימי החול כדי שלא יתרגלו לאבד את הזמן היקר והמקודש של השבת. [ככל שמתקרבים יותר לגיל מצוות - כך צריך לעודדם יותר לעסוק בתורה בשבת].
במסגרת תהליך זה, [מותר לשחק במשחקי קובייה] שכן אינו כולל הוא איסורי שבת. (לעומת פלסטלינה לדוגמא).
(מקורות: מגן אברהם שלח, ה | כף החיים לט | רמ"א שלח, ה | שמירת שבת כהלכתה פרק טז)
הרחמן הוא ינחילנו עולם שכולו שבת ומנוחה לחיי העולמים. אמן.