משחקים בשבת ומועד

חדשות כיפה הרב אורן דובדבני 27/07/01 17:05 ז באב התשסא

שאלה

שלום כבוד הרב,

ברצוני לדעת האם מותר לשחק במשחקי קלפים ו"מונופול" בימי שבת ומועד.

בתודה מראש,

ספיר חסון.

תשובה

ספיר שלום
הבעיה שקיימת לכאורה במשחקים מעין אלה היא שמעשה השמחק שבהם דומה למקח וממכר במיוחד במונופול שמשתמשים בו בכסף מדומה כך נפסק להלכה בספר תורת שבת סימן שח אולם הגאון הרב שלמה זלמן אוריבעך זצ"ל סבר שאין להחמיר בכך. יתכן שקיים חשש נוסף והוא חשש שיבוא לרשום את הנקודות ואת הרווח וההפסד ואכן בספר חיי אדם החמיר בדבר .
אולם דעתי כי יש לומר שאם האדם עושה לעצמו היכר מסוים שיזכיר לו כי אסור לרשום נראה להתיר.
בברכה נאמנה
הרב אורן