שאלה
- שלום וברכה!
אני ינסה לתמצת משהו ארוך (8 חודשים)
עשיתי לאחותי שידוך עם בחור נחמד שהכרנו אני ובעלי זה מכבר, הוריי שמחו ואף עודדו את אחותי לסגור. אלא שאבי לא הסתדר עם הוריי הבחור,{ שהם אנשים מוכרים מאוד מכובדים בבלה את הורי בעלי אמצעים, וכלפי חוץ לפחות, משפחה לתפארת- פשוט לקנות.-
ואבא שלי, לעומת זאת אבא לא חי יפה עם אימי, הוא לא מסתדר עם צד אימי. ואמא מאז חתונתה לא דיברה ולא סבלה את הוריי אבי.! להוריי הרבה ילדים שלא תמיד היו קלים... ואבא תמיד היה המפקד (גם בצבא) הקשוח והמחליט}. אלא שעכשיו הוריי החתן גם רצו לקבוע דברים, ואבי הרגיש מרומה, וניסה לבטל את השידוך. אני ניסתי להרגיע את הענינים וחטפתי צרחות אימים. לצערי אחותי קיבלה צרחות וקללות בשבוע של החתונה, דבר שגרם לה חופת נדה (אבא אמר שזה עונש מה'....), לאחר כמה חודשים שבהם היה קשר מתוח, ואל אף שניסיתי בכל כוחי שנפתח דף חדש, ונשכח ממה שהיה (כאשר לזוג מעולה). הגעתי אליהם שבת, אל אף שבכיתי ימים רבים, עד שילדיי החמודים ובעלי כבר השתגעו... אבא למחרת יום כיפור נפגע מהזוג הצעיר ואז הודיע שהוא לא רוצה להכיר אותי,... ולא מרשה לאחיי לדבר איתי. ניסיתי להכניס רב או מגשר, אך אי אפשר אצל אבא כי רק הוא המפקד והקובע.
השאלה א.האם יש לי ה לפחד מקללות, חרמות וכו' שאבא עושה לי כולל בקבר אביו (שהיה לו סיפור דומה עם ביתו)
ב. כיוד אב ואם או כיבוד בעלי מה קודם???
ג. אני אבדי אמון במוסד המשםחה ובילדים. איך אוכל להחזירו אם בכלל???
תודה ענקית.
תשובה
שלום וברכה
כואב לקרוא את מה שאת כותבת, אבל את צריכה לדעת כי את זו שמהווה הקורבן ולא התוקף, ולהתייחס על עצמך בדרך הנכונה, ולא לקבל על עצמך אחריות או אשמה שאת לא ראויה לקבל על עצמך.
א. אין הקב"ה נענה לקללות של אדם המנסה לפגוע בחבירו שלא כדין. ריבונו של עולם מלמד אותנו לעמוד לצדו של האדם הצודק, ולא לצדו של האדם המקלל או המחרים. את צריכה לעשות את מה שנכון, וכמובן לא לבזות את אביך, אולם מצד שני – לא להיכנע לאלימות ולהתנהגות שלו כלפיך.
ב. כיבוד בעל קודם לכיבוד הורים. המקור: על כן יעזוב איש את אביו ואת אמו, ודבק באשתו. בהלכה בכלל נפסק שבענייני שידוכין – אין חובה כיבוד אב ואם. כאמור, זה לא מתיר לבזות אותו, אולם לא מעבר לזה.
ג. למה לאבד אמון ? להפך, זה צריך לחזק אותך לדעת שיש עוצמה אדירה במוסד המשפחה, וניתן לשאוב ממנו את בטחונו של האדם ואת הכוחות הגדולים להתמודד עם שאלות הקיום, בשעה שעושים את זה נכון וטוב. דווקא הצל הגדול שפגשת – יכול ללמד אותך שאפשר שיהיה אור גדול, ובעזרת ד' – הבית שלך ייבנה בצורה מאירה וטובה ושמחה, ולא תנהגי את ובעלך בדרך זו, אלא בדרך של אהבה ואחווה שלום ורעות.
כל טוב