מרא דאתרא של בני עקיבא2

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 19/10/02 18:46 יג בחשון התשסג

שאלה

בס"ד

כהמשך לתשובתו של הרב, ברצוני לשאול:

אם הרב כותב שהוא לא כותב כנגד דעתו של הרב דרוקמן, מדוע הרב כותב על יציאה למחנה בני עקיבא "אסור אסור אסור", ואילו הרב דרוקמן מעולם לא אסר יציאה למחנה בני עקיבא, אלא שואף לתיקון מצב הצניעות במחנה?

והערה קטנה- הרב ש"אם הרב דרוקמן רק ירמוז לי שאסור לאחרים לפסוק בנושאי בני עקיבא - אני מיד מפסיק את ההוראות שלי".

אך כמדומני שהכלל של המרא דאתרא של מקומו לא עובד אך ורק אם המרא דאתרא רומז שאסור לאחרים לפסוק במקומו, אלא בכל מקרה?

תומ"ר

תשובה

בס"ד

גם אני שואף למצב של תיקון. כפי שלמדתי מהרב דרוקמן שליט"א. אם אני אסרתי והרה"ג חיים דרוקמן לא אסר זה לא נקרא מחלוקת. אני הבעתי את דעתי והוא לא הביע את דעתו. אני נשאלתי באופן ישיר על כך, וכשהוא נשאל אולי הוא לא רוצה להביע את דעתו. או שהוא אמר אותה באופן פרטי ולא באופן ציבורי. או שהוא לא רוצה להתבטא בציבור ומשאיר לי ולאחרים לומר את דעתנו כדי שמהעבודה שלי ומעבודה שלו יווצר הכוח הציבורי שיניע את המהלך האמיתי.

בתשובה זו רמוזה התשובה לשאלתך השניה.