מרא דאתרא של בני עקיבא

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 29/09/02 14:05 כג בתשרי התשסג

שאלה

בס"ד

כלל נקוט בידינו שלכל מקום יש מרא דאתרא, ורק הוא יכול לפסוק למקומו, ומכך יוצא שהרבנים היחידם שצריכים לשאול אותם בקשר לבני עקיבא הם הרב חיים דרוקמן והרב אלישיב הכהן (רבני בני עקיבא),

אם כך אולי כדאי שהרב יפנה את השואלים אותו שאלות בנושא בנ"ע לרבנים הללו.

סליחה על הבלבול ויישר כח

תשובה

בס"ד

הרב חיים דרוקמן הוא מורי ורבי. זכיתי ללמוד ממנו הרבה הרבה תורת אמת בישיבת מרכז הרב בירושלים.
אם זה תלוי בי, אני מכתיר אותו כ"מרא דאתרא של בני עקיבא" ולא רק שלהם. והלואי הלואי שכולם ילכו אחריו בתורה, במידות, בקדושה, במסירות נפש, באהבת ישראל, בכבוד תורה, בהרבצת תורה, באהבת אלוקים, בתפילה, ועדין לא כתבתי חלק אחד מאלף ממעלותיו.

מו"ר אבי הראשון לציון הרה"ג מרדכי אליהו שליט"א קרא לו פעם "גדול מרביצי התורה בדורינו". וכמו שאני מכיר את אבי הוא לא מחלק סתם תוארים.

מנוסח שאלתך אני קורא ביקורת על כך שאני פוסק בעניני בני עקיבא. וכיון שאתה השני שאומר לי את זה אני מניח שמישהו משמיע את הטענות הללו כדי ל"סתום את פי" ולמנוע ממני לומר מה שאני חושב בענין בני עקיבא.
ובכן אין מלים בפי להביא את אהבתי לתנועה הנפלאה הזו. ולכן אני משתדל למלא כל בקשה של הסניפים והמחוזות והחניכים והמדריכים בכל שיעור או פעולה שהיא - כי כך צריך לעשות.

מתוך אהבתי אליהם אני אומר את מה שאני חושב בשאלות שהוצגו בפני באתר זה ובמקומות אחרים. כי אני חייב לומר את התורה שלמדתי בישיבה - גם מהרב דרוקמן שליט"א.

אבל יש מישהו שמנסה לסובב את הדברים הפוך ממה שהם באמת, וצריך לחשוף את הדברים בצורה ברורה.
מישהו טוען "טענות שוא".
כאילו לכבודה של תורה.
כאילו לכבודו של הרב חיים דרוקמן.
כאילו אנחנו שדורשים הפרדה בבני עקיבא נוהגים שלא על פי ההלכה.
כאילו אנחנו מורים הלכה בפני רבותינו.

חס ושלום.

לא יצליח שום אדם להטיל איזה שהוא פקפוק על מעמדו של הרב חיים דרוקמן בבני עקיבא. בודאי ובודאי לא ממני שאני מכבד אותו, אוהב אותו וירא ממנו. ובצדק.

בעזרת ה' יתברך

שמעתי את הטענה הזו של "מרא דאתרא" כנגד מה שאמרתי שצריך הפרדה בסניפים ובמחנות בני עקיבא.
היה מי שניסה למנוע ממני לומר את דעתי כיון שיש "מרא דאתרא" בבני עקיבא.

ובכן מי שחושב כך טועה בכמה סיבות. והסיבה העקרית שאני שואל כל הזמן עם הרב חיים דרוקמן שליט"א ובמיוחד בענינם אלו.
אני מספר לו על מה שאני כותב ואומר כאן.
אם אני אראה ממנו רמז קל שבקלים על כך שמעשי הם לא לרוחו – מיד אני מפסיק את פסיקות ההלכה שלי בענין בני עקיבא.

אבל דע לך!!

מי שמשמיע את הטענה הזו – אלה לא תלמידיו. שהם חברי שגדלתי איתם ולמדתי איתם ואני איתם בקשר של אהבת אמת.

אם היה ח"ו איזה הערה על מעשי הייתי שומע אותה מפיהם.

מי שמשמיע את הטענות הללו?
אלה שכל היום משדרים את הדרך ההפוכה לדרך התורה. לדרכו של הרב דרוקמן. זו לא דרך שהוא "עמל עליה". זו דרך שהוא מוסר את כל חייו עליה.

מי שמשמיע את הטענות הללו לא יצליח למנוע את המהפכה שמתרחשת היום בסניפים.
הם רוצים יותר אמת.
הם רוצים יהדות אמיתית.
בלי טיוחים.
בלי פשרות וגימגומים.

את המהפכה לא יצליחו לעצור גם באיצטלא של "צדקות".

הלואי והרב חיים דרוקמן שליט"א יוכתר בכל סניפי בני עקיבא כ"מרא דאתרא" והכל ישק על פיו.

אם כך יהיה - המשיח יחיש את צעדיו וירוץ לגאול את עם ישראל במהרה.