מקרר

חדשות כיפה הרב דוד לוי 25/08/09 17:39 ה באלול התשסט

שאלה

שלום רב,

ישלי מקרר שמייצר קרחונים באופן קבוע וברגע שהמיכל של הקרחונים מלא הוא מפסיק לייצר.

שאלתי היא האם ניתן להוציא ממיכל זה קרחונים בשבת בידיעה שכאשר אני יוציא המיכל יתרוקן מעט דבר שיביא לייצור קרחונים נוספים (בשבת).

תודה,

.

תשובה

לענ"ד אסור משתי סיבות -
1. בהוצאת הקרחונים אתה בעצם מפעיל את החשמל לייצור הקרחונים הבאים. זה בודאי יקרה ואתה מרוצה מזה ולכן אסור לרוקת את המיכל בשבת.
2. לדעתי אסור בכלל להכין קוביות קרח בשבת משום נולד - ויש הרבה פוסקים שמתירים.

בברכה דוד לוי