מקלחת בר"ה

חדשות כיפה הרב שי פירון 06/09/02 11:16 כט באלול התשסב

שאלה

בס"ד

שנה טובה לכבוד הרב.

שתי שאלות די דחופות:

1. האם מותר להתקלח ביום א' הוא ב' של ר"ה במים חמים שהוחמו ע"י עובדת זרה גויה.

2. במעבר חד, אביה של השכנה שלי נפטר ביום ד' ובשל כך היא ומשפחתה ישבו שבעה עד היום בבוקר בשל החג. בתה מתחתת בעזרת ה' ובמזל טוב השבוע ביום חמישי, מה הן מנהגי האבלות הנוגעים לשכנתי ולמשפחתה בכל הקשור לחתונה. (ריקודים, אכילה, שמיעת מוסיקה וכיוצ"ב) תודה רבה ובתקווה לשנה טובה יותר ושמחה לעם ישרא-ל ולנו.

תשובה

ב"ה

שלומות,

א. ראשית יש להדגיש שהבעיה במקלחת איננה רק איך הוחמו המים. הבעיה נוגעת גם לדיני סחיטה וכו'.

ב. אם המים הוחמו על ידי גוי כאגב אורחא ולא למענך,עדיין יש בעיה בשבת שבשעה שאתה מוציא את המים החמים, נכנסים תחתם קרים ויש בכך משום איסור בישול בשבת. אבל ביו"ט שאין בעיה של בישול, נראה שאפשר להקל להשתמש במים אלה.

בברכה,
שי