מקורות לשחיה מעורבת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 06/02/02 12:40 כד בשבט התשסב

שאלה

סיפרו לי שלבנים אסור ללכת למעורב ולבנות כן כי לבנים זה אסור לראות את הבנות. האם זה נכון?

ומהו מהקור לשחיה מעורבת? האם זה איסור מדאוריתא או מדרבנן?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

איסור ראית נשים לא לבושות כל צרכן הוא איסור ערוה והוא איסור דאוריתא "ולא יראה בך ערות דבר ושב מאחריך".
כמו שאסור לראותם מסתובבות כך בבית או ברחוב - כך הדין בבריכה או בים. המקום לא יוצר שום היתר.

ויש בזה איסור של "לא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עינכם"

ועוד זה מביא וגורר מחשבות אסורות ולפעמים גם מעשים אסורים.

בקיצור אין רב אחד בעולם שאני מכיר שמתיר לשחות בבריכה מעורבת בגלל הסיבות שמניתי. כולם סוברים שזה איסור ובזה אין הבדל בין רב לרב ובין כל מי שלמד תורה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן