מקורות בנושא ניתוח לשנוי מין

חדשות כיפה חברים מקשיבים 15/10/02 14:57 ט בחשון התשסג

שאלה

שלום רב!

במסגרת עבודה בנושא אישי, נתבקשתי לעשות עבודה בנושא ניתוח לשינוי המין.

אודה לך, אם תוכל לענות לי, מה ההלכה אומרת על כך ואולי גם לשלוח לי חומר או מקורות בנושא.

חנן

תשובה

שלום חנן,
אפנה אותך לכמה ספרים בהם כדאי לחפש חומר בנושא:
אינצקלופדיה הלכתית רפואית של הפרופסור אברהם שטיינברג.
סידרת הספרים אסיא- העוסקת ברפואה והלכה.
סידרת הספרים תחומין (בסוף כרך כ' יש מפתח של כל המאמרים בכל ספרים).
בשו"תים באינטרנט (כיפה, מורשת, בית אל וכדו'). תוכל גם להפנות שאלה זו לרבנים העוסקים ברפואה והלכה.
בפורומים באתר ישיבת בית אל, www.yeshiva.org.il , יש פורום בו כותבי עבודות מחפשים מקורות. הערב ראיתי שמישהי חיפשה מקורות בנושא זה. הסתכל מה כתבו לה.
כל טובה ובהצלחה
יוני, חברים מקשיבים