מקווה

חדשות כיפה הרב חיים בריסק 04/04/13 20:42 כד בניסן התשעג

שאלה

שלום.

יש לי כמה שאלות בנוגע למקווה.

האם שאתה טובל מותר לך להחזיק במעקה שנמצא בתוך המים?

האם זה שהרגליים נוגעות בקרקע זה נקרא חציצה?

איזה מעיינות כשרים לטבילה באיזור ירושלים?

אם מבקשים כמה בקשות במקווה זה שאתה בתוך המים או בין טבילה לטבילה?

בתודה!

תשובה

שלום וברכה!

אני מבין שהשאלה היא על טבילת גברים. אם זו השאלה, אז אם לא טובלים כדי לעלות להר הבית, אז אין כלל דיון על חציצה והוא לא רלוונטי. הרי הטבילה הזו שטובלים גברים בימינו היא מתקנת עזרא, שלא פשטה בישראל ואינה חובה, מלבד ערב יום הכיפורים. כידוע שלעניין תקנת עזרא אפילו מים שאובים כשרים, כל שכן כל מעיין טבעי.

אך בכל זאת לעניין חציצה. קרקעית המקווה אינה מהווה חציצה. כדאי מאד לא להחזיק במעקה, במיוחד לאור העובדה שצריך לתפוס תנוחה מסוימת כאשר אדם נראה כמסיק זיתים וגם איבריו רפויים בדרך טבעית.

בברכה,

חיים בריסק