מצוות

חדשות כיפה הרב חגי לונדין 06/12/12 09:53 כב בכסלו התשעג

שאלה

בס"ד

שלום לרב

כשאני מקיים מצוות,ולחילופין כשאני עוצר בעצמי מלקיים עבירה לעיתים אני חש שאיננני עושה את המעשה הראוי.אינני מחפש הקלות,אך איך אדע שאכן קיום מעשה זה והימנעות מעבירה זו אכן מקדמים אותי ולא פוגעים בי?הרי לא ייתכן לומר שכל צעדיו של האדם נכונים לו,ולעיתים באמת אנו נדרשים לתקן את צורת חיינו ומהלך כזה נעשה בשלבים ובתבונה,כך בקיום המצוות השאיפה לעמוד בסטנדרט (אפילו לא חריג) מסוים,ייתכן ופשוט איננה מתאימה,וגם השאיפה ללמוד ולהפנים שדרך תו"מ נכונה לישראל ושראוי לקיימה לא ניתנת בבת אחת אלא דורשת מאמצים וזמן.

לכן,איך נעריך מה נכון לנו בשלב זה?

תודה רבה לרב

תשובה

שלום וברכה

אם הבנתי נכון את השאלה, אתה שואל כיצד אדם שלא עשה בירורים מעמיקים בתורה יכול בשלב הזה להיות בטוח בהוראות שמופיעות בהלכה ובחז"ל.
אם זו השאלה, לדעתי בשלב הביניים אדם אמור לפתח אמון בסיסי באמונה בתורה ומצוות, וזה נעשה על ידי לימוד המדבר אודות העקרונות של תורת ישראל (ספרים כדוגמת 'מה שתשיב לעצמך' של הרב זאב קרוב, או הסדרה הנ"ל:http://www.meirtv.co.il/site/archive_new.asp?cat_id=3742