מצב מסובך..

חדשות כיפה הרב דוד הריסון 22/02/07 15:02 ד באדר התשסז

שאלה

שלום רב,

לומדת איתי באוניברסיטה בחורה שגדלה כנוצרייה לכל דבר בחו"ל אך מגיל מאוד צעיר חשה זיקה חזקה ליהדות וליהודים. היה ברור לה שכשתגדל תגיע לארץ. ואכן היום היא לומדת פה באחת האוניברסטאות ומתעניינת מאוד בכל מה שקשור להיסטוריה של עמ"י ולדת. היא אוהבת מאוד את התנ"ך ואפילו התחילה לקיים מצוות ולהתפלל. מדובר בבחורה מאוד חכמה שמעשייה נובעים מתוך מחקר שכלי מעמיק ביותר. היא טוענת, שהערכים הנוצריים עליהם גדלה מעוותים ואינם נכונים בעיניה.בנוגע לגיור, ישנה בעייה- היא אמנם מקבלת את התורה ומצוות אך בד בבד- מאמינה גם בישו ובתורותיו (שוב- הכל מתוך מחקר שכלי מעמיק). היא נמצאת בצמוקה כי היא בודדה באמונתה. היא וויתרה על כ"כ הרבה בשביל מה שהיא מאמינה אך אין לה עם מי לחוות אמונה זאת. בנוסף היא לא יודעת לאן לפנות בקשר לשאלות שעולות לה ו"הברקות" שלה על התורה מכיוון שחוששת שאמונתה בישו תפגע בנו כיהודים דתיים. היא צמאה למצוא שייכות. האם ידוע על קבוצות בארץ עם סוג אמונה דומה? איך אפשר לעזור לה? היכן יכולה למצוא אוזן קשבת?

אשמח לקבל תשובה,

תודה רבה מראש

תשובה

שלום וברכה
קודם כל מאד יפה שאת רגישה ואיכפת לך ממצוקותיה של הבחורה.
שתי נקודות חשובות יש להדגיש:
1. היהדות לא מחפשת לצרף אליה גויים, זאת לא גישת היהדות והגירות זהו מהלך מאד סבוך שנועד ליחידים וטוב שכך, ליהדות אין בעיה עם כאלו שחיים כגויים כאנשים טובים ומוסריים מקיימים שבע מצוות בני נוח והיא לא דת מסיונרית אלא להיפך.
2. אמונה זה לא סופרמרקט, אנו מאמינים בא-ל אחד וכך אמונתינו עוברת מדור לדור בתמימות ובהתמדה, ישנם י'ג עיקרים של הרמב"ם מהווים את יסוד האמונה וכל שיתוף של אמונה בכוחות נוספים ואלים נוספים כדוגמת הנוצרים המאמינים באותו האיש הרי היא איסור ועבודה זרה גמורה עבורנו.
עכשיו תתבונני מה את שואלת, שאולי נמצא עובדי עבודה זרה נוספים כדוגמת אותה בחורה ונעזור לה למצוא אותם עבורה, זה דבר שלילי וחמור ולא כדאי להפנות את הרגשות על מנת לחפש דברים כאלו!
בברכה