מצב בתי הכנסת בישראל

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 09/10/02 22:37 ג בחשון התשסג

שאלה

במשך 4 שנים מנסה קבוצה של צעירים בעלי משפחות לעניין את העם היהודי בארץ ובחוץ לארץ החל מהאדם הפשוט וכלה בנשיא המדינה בפרוייקט שיקום בתי הכנסת המוזנחים.

הרי אלוהים נתן לנו את ספר התורה ואנחנו מה עשינו איתו? בנינו לו מבנים מיוחדים שהולכים ומתפוררים וכבר מזמן אינם נותנים כבוד לספר הקדוש.ושאלתי היא--מה ניתן לעשות כדי לרתום בעלי השפעה לקידום פרוייקט שיקום בתי הכנסת?

השואל הוא מנכ"ל הפרוייקט יהודי חם שאינו דתי

בכבוד רב עודד יצקן.

תשובה

בס"ד

יישר כוח על המפעל החשוב.

אמנם בצילם של דברים אומר לך עצה קטנה.
אם יהיה לבתי הכנסת הללו שימוש – הם יטופלו. ואם לא יהיה להם שימוש – הם יוזנחו.
גם אם מישהו ישקיע מליון דולר בשיפוץ כל המבנים הללו – הם יתבלו יצטרכו שיפוץ נוסך אחרי כמה שנים.
אבל אם יהיו אנשים שישתמשו בבית הכנסת – כל ההשקעה שלך תשא פרי.

בהצלחה