מעשר

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 24/11/14 15:41 ב בכסלו התשעה

שאלה

שלום רב,

לפי ההלכה צריך לתת מעשר של 10% מתוך סכום מסוים...

השאלה שלי היא כזאת, אם יש לי סכום מסוים של 800 ש"ח וכרגע אני יכולה לעשר רק 100 ש"ח במקום 80 ש"ח שהם המעשר.. האם כדי לי בכל זאת לעשר 100 ש"ח או לחכות שיהיה לי 1000 ש"ח ואז לעשר את ה100 ש"ח שהם המעשר לסכום ה1000 ? או שאין בעיה לתת מעשר לא בדיוק 10% ואפשר יותר מ10% ?

תודה

תשובה

שלום רב,
יש מחלוקת בהלכה לגבי מעשר כספים, דעת הבית חדש כימעשר כספים אינו חובה אלא, מידת חסידות. וכך נקטו רבים מן האחרונים. לעומתו הטורי זהב קבע שזו חובה מן הדין. למעשה נקבע בדבר מנהג מחייב שיש בו פרטי דינים רבים. מכל מקום אפשר עד חומש וסכום גדול יותר יכול להינתן, כמו כן, יכולה לחכות עד שיהא בידייך אלף שקלים ואז לעשר. להלכה שתי הדרכים אפשריות.

כל טוב, חיים רטיג ישיבת ההסדר בינות רעננה.