מעשר

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 14/05/14 09:54 יד באייר התשעד

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב.

אני ובעלי מקפידים לתת כל חודש מעשר כספים מ-2 המשכורות שלנו לנזקקים.

אם אנו חורגים יותר מ-1/10, האם אנחנו יכולים את שארית הכסף להחשיב כמעשר לחודש הבא?

דוגמה: משכר של 5,000 ש"ח צריך לתת 500 ש"ח מעשר, אך נתנו 700 ש"ח => האם 200 ש"ח שנתנו יותר יכולים להחשב כמעשר גם לחודש הבא?

תודה מראש ובשורות טובות!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום רב.

התשובה לשאלתכם: מותר.

על פי הקבלה יש עניין לתת דווקא עשירית.

בברכה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן