מעשר

חדשות כיפה רבני מעייני הישועה 07/12/13 23:20 ד בטבת התשעד

שאלה

שלום,

יש לי שאלה לגבי מעשר.

אני סטודנטית, עובדת במשמרות כדי לשלם על הלימודים.

רציתי לדעת אם חלה עלי חובה לתת מעשר מהמשכורת, ואם כן, האם זה 10% ממה שאני מרוויחה, או 10% מהסכום שנשאר לי בנטו אחרי שאני משלמת על הלימודים ותשלומים נוספים (נסיעות וכדומה)

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה!
בפוסקים ישנה מחלוקת האם נתינת מעשר היא חיוב או הנהגה טובה. באופן מעשי יש לתת על פי היכולת. כלומר אם יש אפשרות לתת באופן קבוע - טוב לנהוג כך, אך אם הדבר מכביד מאוד באופן כלכלי, ניתן לכתוב בפנקס כמה מעשר הייתי אמור להפריש בכל חודש, ולומר שאם בע"ה יתאפשר בעתיד, אני ישלים את מה שבינתיים לא נתתי.

מעשר נותנים מהרווחים לאחר ניקוי ההוצאות.
בשורות טובות

אברהם קריספין
רב קהילה בישוב אדם