מעשר פירות ומעשר כספים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 22/03/02 03:50 ט בניסן התשסב

שאלה

שלום כבוד הרב

אבקש לדעת איך בדיוק מבוצעת פעולת המעשר.

אני מעדיפה לבצע זאת על הפרי עצמו ולא על מטבע אם ניתן ומדובר על פירות מהגינה הפרטית כך שאין שאלה האם כבר עישרו פירות אלו.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

ראי
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=2369

שם מתוארת דרך הפרשת מעשרות.
שם תראי כי את מפרישה את המעשר מהפרי עצמו. את מוציאה ממנו קצת יותר מ"מאית" וזורקת באשפה.

מה שעושים על חילול על "מטבע", הוא פדיון ה"עשירית" מהתבואה או הפירות שצריכים להאכל בירושלים על ידי הבעלים, על מנת להעלותם יש להמירם במטבע שאפשר לעלות עימו ולקנות אוכל אחר בירושלם.
אין תחליף למהלך המרת ה"מעשר שני" בכסף שצריך לקנות בו אוכל בירושלים.
רק היום שאין אפשרות לקיים את המצוה כתקנה - אנו ממירים את ה"מעשר שני" (כך זה נקרא) בשווה פרוטה – פחות משוויו ובסוף מאבדים אותה.

(אל תערבי את האמור כאן עם "מעשר כספים" הניתן לצדקה מתוך הרווח הכלכלי של האדם).

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן