מעשר כספים

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 26/03/14 08:05 כד באדר ב'

שאלה

שלום רב

בע״ה אני נוסעת לאילת בפסח

ואני נוסעת יומיים ליפני האם אני יכולה לעשות בדיקת חמץ יומיים לפני?

ושאלה שניה

האם אני חייבת לעשר 10 אחוז מהמשכורת?

אשמח לתשובה תודה אילנית

תשובה

בס"ד

שלום רב.

1. את יכולה וחייבת לעשות בדיקת חמץ יומיים לפני , רק בלי ברכה.

תעשי זאת לילה לפני שאת יוצאת לנסיעה.

2. הרבה פוסקים אומרים שמעשר כספים הינו מנהג טוב (פתחי תשובה יו"ד שלא', יב', שו"ת יחווה דעת ג סימן עו).

וכן ישנה מחלוקת אם לדוגמא את מרויחה 5000 ₪, האם יש להפריש מזה עשירית, או להוריד את כל ההוצאות השוטפות - וממה שנשאר לתת עשירית.

אומר מרן הראשון לציון הרב מרדכי אליהו זיע"א- אם כבר אתה עושה מעשה טוב- את תעשה אותו עד הסוף, וכן כדאי לתת עשירית מכל המשכורת, אולם שוב- זה לא חובה אלא מנהג טוב.

לפני שנותנים מעשר כספים- כדאי לומר בלי נדר.

בברכה