שאלה
שלום הרב,
1. אני מקבל כ- 400 ₪ ממקום העבודה בתלוש המשכורת לטובת השתתפות בתשלומים לגני הילדים, האם נדרש להפריש מעשר כספים מהשתתפות זו או שזה לא נחשב כהכנסה?
2. מכיוון שישנם חודשים שאני מרוויח בהם יותר וישנם שבהם אני מרוויח פחות אני מחשב את כספי המעשר שאני תורם לאורך השנים ומוודא שממוצע התרומות החודשיות לא יורד מ- 10% מההכנסה הכוללת. האם אני נוהג נכון, או שעליי להפריש תרומות עבור כל חודש בחודשו על-פי ההכנסה של אותו החודש, ואם בחודש מסוים תרמתי פחות (בכדי לא להיכנס למינוס גדול מדי...) אני חייב להשלים את התרומה בחודש הבא ללא התחשבות בתרומות הקודמות (שאם אתחשב בהם לא אצטרך להשלים כי אני עומד בממוצע הכללי)?
תודה. יישר כוח.
תשובה
בס"ד
שלום וברכת ד'
1. נראה שצריך לתת מארבע מאות השקל אלא א"כ הכסף נלקח עבור גנים, אבל אם לא זו הכנסה קבועה, והראיה שאתה יכול להחזיק ילד בבית ולקבל את התשלום, מכאן שזה שכר.
2. אפשר לעשות מעשר כספים שנתי.
בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון