מעשר כספים

חדשות כיפה הרב שי פירון 21/10/02 10:27 טו בחשון התשסג

שאלה

ב"ה אני עובד ומרויח מעל לשכר הממוצע. בעבר הפרשתי למעשר כספים ביד רחבה. כיום לאור המיתון והאנפלציה והתרחבות המשפחה נקלעתי למצב בו הההכנסות אינם מכסות את ההוצאות והחובות תופחים. במסגרת הקיצוצים, גם מעשר הכספים נפגע.

אני מבקש הכוונה גם הלכתית וגם רוחנית.

(אני מאמין ב""עשר תעשר" עשר בשביל שתתעשר- ההתלבטות היא היכן עובר הקו בין חוסר אמונה לחוסר אחריות)

תשובה

ב"ה

ברמה העקרונית ניתן למצוא היתרים רבים מדוע ניתן לקצץ מהסכום הניתן לצדקה. ברור שבימינו הכסף אות אנו משקיעים בילדינו הוא הרבה מעבר למה שההלכה "מחייבת". כמו כן יש לדון אם המיסים אותם אנו משלמים אינם בכלל מעשר כספים בעיקר לאור העובדה שחלק מהם (בעיקר ביטוח לאומי) מופנים לטובתם של נזקקים והם בחזקת צדקה.
אבל, ברמה הרוחנית חשוב שכל אחד ירגיש שהוא נותן מה שניתן לצדקה. הדבר צריך גם להראות, להיות מוחשי ומורגש אצל כל אחד ואחד.
לכן אני מציע לתת את הסכות שתוכל לתת תוך משך התקיימות סבירה מבלי להרגיש שיש בכך הפרזה לאור המצב הככלי.

ביקר,

שי