מעשר כספים

חדשות כיפה הרב דוד פנדל 28/08/06 15:16 ד באלול התשסו

שאלה

בס"ד

שלום,

אני בחורה בת 17

התחלתי לעבוד בצורה קבועה פעם בשבוע האם עלי חלה החובה/ הזכות לתת מעשר כספים? הסכום שאותו ארוויח יהיה לא גבוה, רק כ 500 ש"ח לחודש (בעבודה הקבועה לא כולל דברים צדדים) אז מעשר כספים ניתן גם בסכומים כאלה?

אם אני מתחילה אסור לי להפסיק נכון? אני מאוד מתלבטת האם להתחיל בנוהג זה כי הוא מחייב האם יש דרך לעשותו שהוא לא יחייב כנדר?

זה מאוד קשה לי לתת צדקה...

אם אפשר מקורות על חשיבות מצוות הצדקה ע"מ להבין את החשיבות ולהקל מהקושי הנפשי..

תודה רבה!

תשובה

מעשר כספים ניתן מכל רווח כספי.
ניתן להתחיל לנהוג בתורת רשות אם אומרים בפה מלא בלא נדר ובלא גדר של חיוב.
רמב"ם הלכות מתנות לעניים.