מעשר כספים לפי הגר"א

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 17/09/02 00:07 יא בתשרי התשסג

שאלה

בס"ד

הגר"א באגרת כתב ותיזהר להפריש חומש כי בפחות מזה עובר כול רגע על כמה וכמה לאוים וחשוב כאילו עבר על כול התורה

1 מה הפשט בדברי הגר"א

2 קבלתי על עצמי לנהוג הכול כמו הגר"א האם זה אומר שאני חיב לעשר חומש

תשובה

ב"ה

יוסי שלום.

אכן כן הוא וכך נימצא בספר" מעשה רב" של הגר"א .ניראה לי שאם קבלת עלך לנהוג כמנהג הגר"א עלך להפריש חומש . מברור שערכתי הברר לי כי חסידים ואנשי מעשה הנוהגים בכל מכל כל כהגר"א נוהגים כך.

יישר כוחך.

בברכה,

עוזיאל