מעשרות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 23/05/04 08:59 ג בסיון התשסד

שאלה

באלו מעשרות אנו חייבים היום?

האם יש חובה לעשר מתנות כספיות ומשכורות?

אשמח אם בנוסף תוכלו להפנות אותי למקורות בנושא תודה

תשובה

שלום וברכה
יש שני סוגים של מעשרות עליהם אנחנו מדברים היום:
א. מעשר מתבואה או מפירות: אנחנו חייבים היום מדרבנן בכל המעשרות – מעשר ראשון ומעשר שני ומעשר עני ותרומה ותרומת מעשר.
ב. מעשר כספים – יש הרואים אותו כחובה מוחלטת, ויש הרואים אותו כהנהגה טובה.

מתנות כספיות שניתנו לצורך מיועד ומיוחד אין חובה לעשר. שאר המתנות – כן. לגבי משכורת, באופן עקרוני יש להפריש ממנה מעשר, אך כדאי ללמוד את הפרטים (אולי בספר מעשר כספים, שהוא קצת מסורבל, אולם היחיד העוסק בעניין), כדי שלא להחמיר יתר על המידה ולהטיל עול כלכלי על הבית.

כל טוב