מעשה בראשית

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 23/11/16 15:57 כב בחשון התשעז

שאלה

בספר משלי פרק כה פסוק ב כתוב :

כְּבֹד אֱלֹהִים הַסְתֵּר דָּבָר, וּכְבֹד מְלָכִים חֲקֹר דָּבָר.

ורשי מפרש: כבוד אלוקים הסתר דבר כגון מעשה מרכבה ומעשה בראשית.

רציתי לדעת האם זה אוסר על צפייה בסרטי אבולוציה שמתארים את בריאת העולם ע"פ המדע ?

כמובן שאני בנאדם מאמין בתורה הקדושה ללא ספק.

תשובה

לשואל שלום
"מעשה בראשית" הכוונה לסודות הבריאה כפי שמופיעים במקורות תורת הנסתר.
[אין מניעה מצד זה לראות סרטים אלו].
בדרך אגב אעיר: אם אתה מתמודד עם טענות כאלו במסגרת חייך החברתיים או בעבודה, צפה בסרטים בכדי להכיר את עמיתך בדיון.
במידה ואתה מחפש להעשיר את עולם הידע הכללי שלך, כדאי שתבחר תחומים ודאיים יותר מאשר בריאת העולם שלגביה גישת המדע משתנה חדשים לבקרים.
כל טוב