מעמד הר סיני

חדשות כיפה הרב יהושע ויצמן 16/12/01 15:33 א בטבת התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום,

אני מתקשה להגיע להכרה שלימה במעמד הר סיני.

אומרים תמיד שיש מסורת אך אני לא מבין מה לא הגיוני שלפני שלושת אלפים שנה אדם החליט לכתוב את התורה והוא סיפר לבניו שכל הסיפורים האלה קרו וכך זה הגיע אלינו במסורת.

בתודה מראש.

תשובה

שלום רב
מה שלא הגיוני בזה שאדם כתב וסיפר זאת לבניו, הוא שבתורה עצמה כתוב שהיא ניתנה לעיני שש מאות אלף אנשי בקולות וברקים ולא נראה שבניו ונכדיו של האיש היו מאמינים לו מבלי לראות עוד 599,999 איש שהיו באותו מעמד ומעידים על אמיתותו.
ואם היה זה איש או מספר אנשים שכתבו כך והעבירו במסורת, מהר מאד היו עולים על השקר, שהרי במסורת עצמה שכתבו נאמר שהמעמד התרחש לעיני מאות אלפי אנשים.
מה עוד שלו אדם אחד היה ממציא זאת לא היה כותב שהמעמד התרחש ברבים אלא אומר שזה קרה בפני בודדים על מנת שלא יתפס בשקר.
(ע"ע מוחמד, ישו יש"ו)

ועוד עיין בספר הכוזרי שדן בזה.